Thursday, September 24, 2009

Selamat Hari Raye !

Alhamdulillah…pejam celik..pejam celik..dah raye pun..pe2 pun kami nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..Maaf Zahir Batin Kalo tak keberatan jemputla datang beraya di umah kami…umah kami sentiase terbuke tuk kengkawan2 yang sudi datang.

Thiz year kami beraye di pulau mutiara..dan first time after kawen tak balik johor bl raye..sebabnye mama takde cuti…cuti tinggal 2 hari nak p holiday October nanti..So, raye kat Penang je..buat tok Mak aka Tok Nenek Iman..Mama nk ucpkan Selamat Hari Raye.tok...maaf kalo ade salah dan silap( cm atok bace) hahahaha…minggu depan kt jumpe ek..kt p holiday sesame….

Buat kengkawan semua , kami baru saje berpindah di Subang Bestari, U5 Shah Alam..( address je S.Alam..tp takde laa shah Alam sangat kot) hehehehe..dan nk di jadikan cite, baru pindah 2 weeks cm tu..our house was broken in..( grrrr..siape punnye angkara.biarlaa tuhan je yang membalasnye)sedih sangat...tapi dah takde rezeki kan…kami redha dengan ape yang berlaku.

Ni adelaa beberape gamba yang sempat amik mase raye...selamat hari raye !



babah, Iman, atok. nenek and mamaCikja sefamily

muke kepenatan...panas...


selamat hari raye

Tuesday, July 28, 2009

2009 FRIEDNLY BLOGGER AWARD

my pren tina bagi..so...korang continue la ok..


syarat2 dier sonang yo:
Sila copy paste award ini di blog anda...check!!
Sila copy paste award ini di sidebar blog anda ..noted!!
Pass kan award ini kepada 5 rakan anda......roger!
kengkawan yg nak ku pass kan award ini ialah sesiapa yg rasa bole continue...please la continue! ehehehehe

Friday, July 03, 2009

Happy Birhday Babah ..& Happy Father's Day.

: Babah yang hensem :


Happy birthday Babah yang ke 31 tahun...on 24 june 09..Sorry laa yek sebab lambat sangat laa nk update dalam blog sebab cabel camera hilang...last2 jumpe jugak..ade kat opis mama..

Btw, semoga panjang umur, di murahkn rezeki dan semoga semua impian or keinginan babah tercapai...

Tahun ni kami celebrate kat Umah My untie aka Tok Cik Iman kat B.Beruntung...nak tahu kenape? ni laa antaranye yang lahir pade bln June
1) 22 June - Kak Yah

2) 23 June - Makngah Ayu
3) 24 June - Babah

So kebetulan, Tok Cik nak celebtare , so mama pun menumpang laa hanya cake je tau...hahahahah semua makanan Tok Cik yang masak...kami datang makan jer..takpelaa kan janji nak sonok je sebab ade ramai yang datang..Tok Andak, Tok Cu dari seremban and mama cousin2 pun datang.




: : Besday Gurl..Kak Yah ::


: MakLong Zira n Mak Ina:



Thursday, June 11, 2009

:: Cik Uya Wedding's at Dewan tabung Haji Penang ::

Cik Uya wedding on 6 june 2009 bertempat di Dwan Tabung Haji Bayan Lepas Pulau Pinang...











































Friday, June 05, 2009

:: My Dearest Hubby ::

taken 4 taun dolu......



I have said it on all those “start and ends” of the day, all those end of phone calls, all those little opportunities to say “I love You” … and today, saying those words on a web page….I Love You … Ahmad Hazli..... For my Husband On Our 4th Wedding Anniversary.......



On the day that we first met,
who would ever know,
that God, in His divine plan,
planted a seed of love to grow.


We've weathered many storms,
and we've shared many trials;
Each one bringing us closer,
as we walk, hand in hand,
along the miles.

We don't know what the future holds,
or when the next storm shall put our love to the test;


But, as long as we remain together,
and with God's help,
all things shall turn out for the best.

The love I have in my heart for you today,
is different than that upon our wedding days
And I am praying,
it will ever grow stronger,
in His plans,and by His way.

Happy Anniversary dearI
I'll add this special touchTogether
we'll be forever
And I love you very much.

Monday, April 27, 2009

Mama Besday on 23 April 2009

Taun ni we all celebtare ala kadar je..memandangkan byk perkara yang perlu di settlekan + nk masuk umah baru lagi..So besday mama di sambut dengan sederhana jer..tak kesah pun..heheheh..& Thanks babah..coz beli kek yang kononnye nk suprise, dan suprise itu telah bertukar...hahahahaha sebab cake yang babah beli telah terjatuh tergolek di dlm kete...so nasib cake tu tak penyek...anyway..time kasih babah..and thanks bagi mama cokelat...suke bangat..

Taun ni mama dah 2? tahun..hehehe..rasenye ramai yang dah tau kot yang ke berape..bl umuq dah makin meningkat ni..rase cm cepat je mase berlalu..setahun tu rase cm sebulan..and mama berdoa dn berharap di kurniakan kesihatan yang baik, di murahkan rezeki, di panjangkn umuq, di jadikan seorang ibu and insan yang berguna dan akhir skali berbahagie ke akhir hayat..


:: suke bangat same ini cokelat ::

:: Chocolate Cheese cake ::

Friday, April 24, 2009

Mak Ngah Sakit

Last week thursday sedang2 aku tengah lepak2 ngan member.tibe2 dapat call fm opismate my sister yang katenye my sister pengsan kat opis...?????fuh..mase tu aku cm terkedu jap..so..terperanjat okey..baru je pagi tu beremail ngan die..dup2 dapat call dah pengsan..

Mase tu baru kul 2 cm gitula..call my husband and terus je p opis die kat Midvall.Mase tu my sister dah di hantar ke klinik.sampai je doc says kene refer hosp.So kami terus je p hosp.checkup 2 end up my sister di sahkan ade cyst kat right ovari n left ovari..besaq tu..

Doc suggest operation and my sister mule2 taknk operation...sebab die dah fobia..kali ni dah masuk kali ke 3 tu okeey..seram2 dibuatnye..tp apakan daya..dah sakit..and pujuk2 akhirnye die setuju..

operation on saturday at 1.00pm..mase tu aku pun teman die kat hosp..ye laa ..aku laa kakak yang sulung and die pun masih lum berkelurge..nk harapkan sape lagi kan...takpela..bwk iman skali .ngan babah pun cuti skali..hehehehe

Skang dah bertambah sehat and aku and doc pesan kat die..suh kawen cepat2 cox cyst ni once dah buang,, posibility dah ade lagi tu tinggi...just berdoa smg die tak datang lagi..aminnnn..




Friday, March 20, 2009

Memori Terindah...

Last weekend, My Paksu..adik abah yang bongsu mai umah kami..sonok bangat..Dah lame sangat kami tk berjumpe...hehehehe..last skali jumpe mase tu my Maksu tgh pregnant sampai laa dah kuar si comel..cute ni..Najwa..Iman biasela kalo orang datang umah..fmule2 cm sombong2..taklame tu semua mainan yang ade, die keluarkan.
Kalo kami ke Putrajaya, boleh laa singgah sane yek.Rindu same itu Najwa





Wednesday, March 18, 2009

Iman Besday Bash

Dah besar dah anak mama n babah ni..on 10 march 2009 ni genap laa Iman 3 tahun..Thiz year we all celebrate ala kadar jer..

09 March 09
We bought cake for him, sebab mule2 plan nk cuti.on 10 march tu.di sebabkn babah terrrrrrrlalu busy and on monday tu opis babah tak gazzek public holiday..terpaksala appy cuti on monday tu , so cancelled laa niat tu.Kebetulan kat umah ade Makcik2 die, so kami pun celebrate 1 day early...ok kan?In the Morning...we all dah plan nk p Desa Water Park..becoz Besday Boy ni mmmmg suke bangat mandi kolam..so we all deciced p sane..

10 March 09
Happy 3 rd Bithday Iman...Mama n babah sentiasa mendoakan smg Iman menjadi anak yang soleh, beriman dan berjaya di masa hadapan..ceh..sedih laa plak..Iman skg manja sangat, maybe still single..hehehehe..
On his real besday, babah laa tibe2 decided kate nk apply 1/2day leave plak..tu yang blk tghari terusss bought 1 cek lagi tu and adelaa skit2 makanan n birthday pack bg kat kawan2 iman..we all celebrate kt umah Mak Kiah plak.So enjoy laa dengan pics ni ek..


:: Saye laaa super hero....... ::

:: Cakes yang nomot 2...on Iman Besday ::


:: Kengkawan iman at Mak Kiah 's house ::


:: Semua baby2 je..ramai yg cuti mase tu ::

:: mase ni iman malu2.. ::





video

Thursday, March 12, 2009

Tag By Makdara...



ha...acct.dah lame mama di tag oleh makdara ni..gambo dah amik lame , tp tkde mase yang sesuai nk menulis di dlm blog ni..
ok..ape yang korang nak tau ttg sejarah my Fridge ni..
Brand : Panasonic
Color : Brown
Date Of Purchase : ntah...acct.my Sister in law bagi..sebab die nak kene berhijrah ke Sarawak, so die tkleh nk bawak..and end up kami yang punye..( Dah orang nk bg free tu....) kebetulan plak my Fridge yang lame tu dah rosak.
Ada apa di dalam : dulu mmg bersepah..cm2 perabah..skng dah kosong...ade laa skit brg nk masak..
Buat pengatuhuan semua, sejak kawen sampai la ni...mmg kami tk pernah beli lagi peti ais.semua orang bagi..hahahha..rezeki jgn di tolak..

Saturday, February 21, 2009

Shah Alam Lakeside

lepak ditangga kejayaan..ekekek


see no evil..talk no evil..hear no evil..hehe!


\(^-^)/


control...control...



sandwichhhhhhhhh!!!


Shah Alam Lake menjadi destinasi kami sefamili untuk bergambar. ingatkan nak jalan2 ja tapi alang2 dah ada orang yg bole snap gambo..apo lagi..beraksi la kami satu famili. ni just sebahagian ja..yg lelain tu tgh dalam proses meng'edit'an..ehhehe

Flores e Flowers

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP