Monday, August 02, 2010

Cuti2 Malaysia at Pulau MAbul

Assalamualaikum...

Lame sungguh kami tak update blog..fuh bersawang ...just nak share yang korang semua our holiday di pulau Mabul ,Sabah.Aku pegi ngan ex opismate mase kat ecm dolu.semua husband n wife dan tinggalkan anak masing2 kat mak.Kali ni mmg kami tak bawak iman ..iman tinggal ngan tokmak&tokbah kat umah menah...kira cm our second honeymoon la...hehe

khamis-15 July 10 - Flight kul 6.30pm fm lcct to Tawau about 2 hours 45 minutes..jauh jugak..dan sampai semporna lebih kurang 8.45 pm dan ade pickup amik terus ke semporna about 1 hour 30 minutes lagi..fuh mmg jauh.stay kat hotel semporna 1 night.
Jumaat -16 July 10- Seawal pagi 7.30 dah gerak ke Jeti untuk menuju ke our destinasi 'pulau Mabul'..perjalanan amik mase dari jeti semporna ke pulau mabul is 50 minutes..Yang bestnye sampai2 je..terus tukar2 bj tak masuk hotel lagi ni..kami di bawa ke pulau siamel tuk snorkeling.tak sempat dah nak letak ape2 sun block sebab kelang kabut.itu yang kulit balik kl sampai org dok gelak..hehehehe

Sabtu -17 July 10-kami di bawa ke pulau Kapalai and tak ingat la..ade la tempat2 tuk snorkeling..mmg best.cam aku kali pertama snorkeling mmg takut dan teruja.kakakaka...takut2 pun aku berani kan jugak tau.coral kat sane mmg cantik and leh tgk ikan 2 yang aku rase kat perhentian pun kalah..org la kate.

Ahad - 18 July 10-Aktiviti bebas..jalan2 sambil amik gambo and lepas lunch kami balik ke Semporna...bye2 mabul...insyaallah kalo ade rezeki kami datang lagi..kali datang bukan tuk snorkel tau..datang tuk scuba plak..ceh2cam la berani kan..kami sampai semporna lebih kurang kul 3.00 pm ..makan2 ..jalan2..terus balik ke TAwau dan stay kat Tawau Hotel semalam.thanks to Kak tak ingat plak name die..kawan kepada Faizal yang telah sudi belanja steambot di Hotel emas .thanks kak.

Isnin- 20 July 10-Jenjalan kat Bandar TAwau ...shopping sikit kat pasar gantung and kira kami beruntung sebab one of my friends mmg ade kenalan kat Tawau...so dgn murah hati drg telah bg pinjam kete tuk kami pusing2 bandar tawau sebab our flight malam dan delay kul 10.00pm.

Acct. dari Pulau Mabul mmg dah bolenampak sipadan island..cume kami tak kesane coz 6 months bfore nak masuk sipadan kene amik permit and bayo RM 200 per head since kes lanun dulu.but pulau mabul pun kami dah rase best sgt and pantai die yang bersih dan mmg cantikla.susah nak tulis ngan kate..kepada kengkawan yang bace blog ni..kalo rase nak p bercuti di pulau..pulau mabul is the best la kat sabah..So enjoy la gambao2 seperti di bawah:
Soory gambo berterabor...nak senang








































3 comments:

Adlin a.k.a Kyra MomS August 02, 2010 5:11 PM  

hahaha lama tu tk baca story kat sini hehehe...best tu holiday kat sabah yea..lagi2 tengok pantai tu hehehe bestnyee ntan bila kitaorg leh sampai sana..

Anonymous August 03, 2010 9:53 AM  

hehe..mmg lame dah tak update..malas..
pegi la lin..mmg best!!!

Anna Farhana.. November 07, 2010 7:19 AM  

bestnya ke pulau!

Flores e Flowers

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP